içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İstanbul Gazeteciler Derneği, gazetecileri hedef gösteren Semih Yalçın'ı kınadı: "Toplum ayrıştıran siyasetçilerden yoruldu"

İstanbul Gazeteciler Derneği, gazetecileri hedef gösteren Semih Yalçın'ı kınadı: "Toplum ayrıştıran siyasetçilerden yoruldu"

İstanbul Gazeteciler Derneği, gazetecileri hedef gösteren Semih Yalçın'ı kınadı:

İstanbul Gazeteciler Derneği, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın gazetecilere yönelik sözleri sonrası bir açıklamada bulundu.

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın gazetecileri hedef gösteren açıklamalarını kınadı. İGD Başkanı Hasan Hınıslı'nın kaleme aldığı açıklamada "Toplum, kavga eden, ayrıştıran siyasetçilerden yoruldu. İnsanları ‘sana yakın, bana yakın, onun adamı,şunun adamı’ diye ayırmayın" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Semih Yalçın’ın gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul edilemez

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi ile görüşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklama ile gazetecileri hedef göstermesi kabul edilemez. Yalçın, isim vererek meslektaşlarımızı hedef göstermiş; ‘canlı bomba, CIA ajanı’ gibi yakışıksız ifadeler kullanmıştır. Bilinmelidir ki her meslektaşımızın farklı dünya görüşü, farklı ideolojik yaklaşımı olabilir.

Ancak mesleğimizi icra ederken gazetecilik üst kimliğinde birleşir, ideolojimize yakın olan bir kişi bile haber olması gereken bir konunun öznesi ise onu haberleştirmekten geri durmayız.

Yalçın, geçmişte birçok siyasinin düştüğü hataya düşerek kolay olana kaçmış, gazetecileri hedef göstermiştir. Ne yazık ki Türk basın tarihi kanla yazılmıştır. Cumhuriyet tarihinden bu yana hatta daha öncesinde çok sayıda meslektaşımız araştırdığı dosyalar ve yaptığı haberler neticesinde hayattan koparılmış, cinayetlerin birçoğu ise faili meçhul kalmıştır.

Bizler yalnızca mesleklerini icra etmek isteyen, kamu yararına çalışan onurlu gazetecileriz. Ne belli bir siyasi parti, grup veya şahıs istedi diye kalemimizi büker; ne de mesleğimizi icra ederken izin isteriz!

Semih Yalçın nezninde bizleri hedef gösteren tüm siyasilere tavsiyemiz şudur; artık yaptığınız kutuplaştırıcı açıklamaları bırakın! Toplum, kavga eden, ayrıştıran siyasetçilerden yoruldu. İnsanları ‘sana yakın, bana yakın, onun adamı, şunun adamı’ diye ayırmayın. En önemlisi ise hukukun üstünlüğüne güvenin…

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ADINA

İGD Başkanı Hasan Hınıslı

NE OLMUŞTU?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve öldürülen Sinan Ateş’in işe Ayşe Ateş’le yaptığı görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı. 

“Marksist basın MHP ile AK Parti arasına fitne sokmaya çalışıyor” diyen Yalçın, iktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’yi de ‘canlı bomba’ya benzetti. 

Yaptığı açıklamada gazetecileri hedef gösteren Yalçın, şunları söyledi:

“Halk TV, TV 100 ve Sözcü TV gibi solcu gazetecilere ekranı pazarlayan medya kuruluşları; Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert gibi MHP muarızı tipleri ekrana çıkararak partimize saldırmalarını sağlamaktadır. Şuuraltında MHP düşmanlığı şifrelenmiş olan gazeteci Abdulkadir Selvi de meşrebi ve tıyneti icabı, MHP muarızı koroya zaman zaman gönüllü olarak katılmaktadır. 

Medyada fitne ve bozgunculuğun nevi şahsına münhasır bir versiyonunu temsil eden Selvi, patlamaya hazır bir canlı bomba gibi taraflar arasında gidip gelmektedir. Selvi; vicdanı değil, ahlakı kanayanlarla birliktedir. Sol basında boy gösteren tiplerin kimi her hususta istihbarat edinen CIA ajanı, kimi politika uzmanı(!), kimi toplum bilimci(!), kimi bilirkişi(!) rollerini üstlenerek MHP aleyhinde algı oluşturmaya çalışmaktadır. MHP’yi savunmaya kalkan vicdan ve insaf ehli gazetecilereyse mobing ve linç uygulanmaktadır. Yerel seçimlerde alınan sonuçların şişirmesiyle coşan bu solcu gazeteciler, MHP aleyhtarlığında yarışa girmişlerdir.”

Tarih: 12-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum