içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kartal Belediyesi Kreş Kayıtları İçin Noter Huzurunda Kura Çekildi

Kartal Belediyesi Kreş Kayıtları İçin Noter Huzurunda Kura Çekildi

Kartal Belediyesi Kreş Kayıtları İçin Noter Huzurunda Kura Çekildi

Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde 2024 - 2025 öğretim yılında eğitim görecek çocukların ön kayıt başvuruları için noter huzurunda kura çekildi. 2019 ve 2022 yılları arasında doğan, 3-6 yaş arası çocukların kayıtları için Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne yapılan başvurular arasından kura çekimi gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Atalar Merkez Kreşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekilişi ile kreşlerde ilk kez eğitim görecek minikler belirlendi.

2024-2025 Eğitim Dönemi İçin Minik Öğrenciler Belirlendi

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 Çocuk Gelişim Merkezi’nden 13’ünün farklı yaş ve sınıflarına ön kayıt olacak öğrenciler için yapılan kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Mevhibe İnönü Kreşi’nin alerjik çocuklara özel olması nedeniyle dahil edilmediği kura çekimine; Kartal 1. Noteri Baş Katibi Gülşen Çiçek ve noter katibi Gaye Şimşir, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kartal Belediyesi avukatlarından Eda Ünsal, Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Hilal Kıraç ve kreş sorumluları katıldı.

Hak Kaybı Yaşanmaması İçin Noter Huzurunda Kura Çekimi Yapıldı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde ilçede hizmet veren kreşlerin yeni dönemdeki kura çekimine katılan Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, kreşlerde Atatürk ilkeleri ışığında çocuklar yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi. Kreşlerin en çok önem verdikleri hizmetlerden biri olduğunu ve kreş sayısını artırmak için çalıştıklarını ifade etti. Yoğun bir başvuru olduğunu kaydeden Kars, hak kaybı yaşanmaması için noter huzurunda kura çekerek kazananların ön kayıtlarının yapılmasına karar verdiklerini belirtti. Kreşlere maddi durumu iyi olmayan ve dezavantajlı durumdaki çocukların da kabul edildiklerini ve desteklendiklerini ifade etti. Başkan Yardımcısı Kars, kreşte öğrenim görmeye hak kazanan ilk ismi noter huzurunda kura ile çekti. Çekilen ilk kuranın ardından Kartal Belediyesi avukatı Eda Ünsal da kura çekimini gerçekleştirdi. Daha sonra devam edilen kura çekiminde her bir kreşin kontenjanları tek tek açıklandı. Yaş gruplarının da ayrı ayrı belirtildiği çekilişte isimleri küçük kağıtlara yazılan minikler arasından ön kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirlenerek ilan edildi ve kayıt altına alındı.

 

Tarih: 15-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum