içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sultangazi Belediyesi’nden En Güzel Kurban Yarışması

Sultangazi Belediyesi’nden En Güzel Kurban Yarışması

Sultangazi Belediyesi’nden En Güzel Kurban Yarışması

Sultangazi Belediyesi’nin Kurban Satış Alanı’nda düzenlediği en güzel kurban yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Çankırı’dan getirilen Gazze isimli kurbanlık birinci olurken, sahibine tam altın kazandırdı. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan kurbanlık sahiplerine de yarım ve çeyrek altın hediye edildi.

 

Sultangazi Belediyesi’nin kurduğu Kurban Satış Alanı renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar geleneksel hale gelen En Güzel Kurban Yarışması’nda birinci olmak için sahneye çıktı. Kurbanlık sahipleri hayvanları özenle süsledikten sonra jürinin karşısına çıkardı.

 

8 Ayrı Kriter

 

Sahneye çıkan kurbanlıkları; Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, İlçe Sağlık Müdürü Mihriban Aksoy, Sultangazi Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Mustafa Yiğit ile veterinerlerden oluşan jüri titizlikle inceledi. Kurbanlıklar; beden yapısı, kilosu, genel görüntüsü başta olmak üzere 8 farklı puantaj sistemi ile değerlendirildi.

 

Sahibine Tam Altın Kazandırdı

 

Kriterler doğrusunda jüri, birinci olan ismi açıkladı. Çankırı’dan getirilen Gazze adı verilen kurbanlık yarışmada birinci olmayı başardı. Çankırı’da yetişen Şampiyon ikinci olurken, Kastamonu dağlarında yetişen Terminatör ise üçüncü oldu. Birinci olan kurbanlık sahibine tam, ikinci yarım ve üçüncü de çeyrek altın kazandırdı. Mansiyon ödülünü ise Kastamonu’da yetişen Cabbar aldı. 

Tarih: 14-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum