içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vetbüs 3 Gün Boyunca Kartal’da Patili Dostlara Hizmet Verdi

Vetbüs 3 Gün Boyunca Kartal’da Patili Dostlara Hizmet Verdi

Vetbüs 3 Gün Boyunca Kartal’da Patili Dostlara Hizmet Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik önemli hizmetlerinden biri olan Gezici Veteriner Otobüsü “Vetbüs” 3 gün boyunca Kartal’ın 3 farklı noktasında sokaktaki dostlara hizmet verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gezici Veteriner Otobüsü “Vetbüs”,  Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün de işbirliği ile 3 gün boyunca Kartal’daydı.

Sahipsiz hayvanların rehabilitesi ile bulaşıcı ve salgın hastalıkları önleme, hayvanları bulundukları mahallelerde aşılayarak tedavi etme amacıyla hizmet veren Vetbüs, 4 Haziran’da Cevizli Mahallesi’nde, 5 Haziran’da Atalar Mahallesi’nde ve 6 Haziran’da ise Uğur Mumcu Mahallesi’ndeydi.

Uzman veterinerler, 11.00-14.00 saatleri arasında sokak canlarını sağlık taramasından geçirdi ve ihtiyaçlarına yönelik tedavi işlemleri uyguladı, aynı zamanda hayvan severlerin getirdiği dost patilere yönelik de aynı uygulamalar gerçekleştirildi.

Muayene, aşı, mikroçip takılması ve basit tıbbi müdahalelerin yapıldığı Vetbüs, 04 Haziran’da Cevizli Mahalle Muhtarlığı yanında 11.00 - 14.00 saatleri arasında, 05 Haziran’da Atalar Mahallesi Halit Paşa Caddesi Atalar Mahalle Muhtarlığı yanında; 06 Haziranda ise Uğur Mumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi yanında minik patileri ağırladı.

En önemli amaçlarından biri sokak hayvanlarını sahiplendirmek

Hayvan severler Vetbüs’e; sahipsiz hayvanları tedavi, aşılama ve mikroçip takılması için getirdi, kısırlaştırma işlemi için de kontrol yapan Vetbüs veterinerleri, kısırlaştırılması gereken hayvanların ilgili merkeze sevkini sağladı.

İstanbul’da şehir meydanları, yeşil alanlar, korular, parklar, sahiller ve diğer sosyal alanlarda park ederek sokak hayvanlarına ve hayvan severlere hizmet veren Vetbüs’ün en önemli amaçlarından biri de sokaktan hayvan sahiplendirmeyi özendirmek.

Sokak hayvanlarının aşılanarak bulaşıcı hastalıkları da önlemeye çalışan Vetbüs’ün içinde tıbbi cihazlar ve tetkik aletlerinin yanı sıra denetimli bir veteriner hekim ekibi bulunuyor.

Tarih: 07-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum