içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

15 VE 16 AĞUSTOS TBMM OLAĞANÜSTÜ TOPLANTILARI! (1)
15 Ağustos Perşembe günü, TBMM'nin olağanüstü toplantısının konusu, İsrail'in Filistin'de yaptığı soykırım. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas TBMM'de konuşma yapacak. AKP, Mahmut Abbas ile uzun zamandır soğuktu. Hatta bu davet ertelenen ertelene bugüne kadar uzadı.
Ancak AKP kendi çıkarı söz konusu olunca yapamayacağı yoktur. Aslında onlarda farkında, işlerinin ilizyona kaldığını. Bir iktidar düşünün, 22 yılı aşkındır ülkemizi yönetiyor. Çok ilginçtir ki, ne dediyse tersini yaparak. Emek demiş, sermayeci olmuş. Özgürlük demiş; diktaları aratır olmuş. Dünya'nın ilk 10 ekonomisi demiş; açlıktan, işsizlikten insanlar inim inim inliyor. Sıfır kavga, maksimum dostluk demiş; kavgalı komşu ülke kalmamış. Yıpranıp , işe yaramaz hale gelince de kayıplarını kazanca döndürme peşinde.
Belediye Başkanları, milletvekillerinin AKP'ye geçeceği kamuoyuna servis ediliyor. Hepimizin gözleri önünde ve gözlerimizin içine baka baka oyunlar sahneleniyor. Yetmiyor yalvar yakar Mahmut Abbas getiriliyor ve yarın TBMM'de konuşturulacak.
İnsaf ya!.....siz, 7 Ekim 2023'den buyana uluslararası hiçbir çalışma yapmadınız. Güney Afrika 29 Aralık 2023'de BM'ye "İsrail'in soykırımına müdahil olun, engelleyin" diye başvururken, siz daha yeni yani 10 Aydan sonra, BM'ye (7 Ağustos 2024'de) zoraki başvurdunuz. 7 Ağustos'ta kadar niçin beklediniz? "İsrail katil bir devlettir, ilişkiyi kesin, ihracat ve ithalat yapmayın" denmesine rağmen, aylardır devam eden alışverişi daha yeni kestiniz. El altında yapılıp yapılmadığını da bilmiyoruz.
Hamas terör örgütüdür. Bu soykırımın ilk ateşini 7 Ekim 2023'de onlar yaktı. İlk saldırının getirdiği sonuç en az 40.000 ölüm. Eğer terör örgütü değilse Mahmut Abbas yerine, Hamas liderini niye çağrmadınız? Hamas uluslararası düzeyde terör örgütü olarak görülüyor, neden Hamas'a destek veriyorsunuz? Olması gereken bu kökten dinci akımın Filistin halkı tarafından reddedilmesi değilmidir?
Birkaç cümlede muhalefete... bakalım bu tiyatronun karşısında muhalefetin tavrı ne olacak? Muhalefet liderleri, gizlenen bu oyunların ne kadarını deşifre edebilecek, iki yüzlülüklerin ne kadarını açığa çıkarabilecek? Onu da Perşembe günü izleyip göreceğiz!
Bu yazı 1734 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum