içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

30 HAZİRAN İŞÇİ KENTİ GEBZE'DEKİ MİTİNG VE BİRKAÇ GELİŞME!
21 Haziran'da sayfama koyduğum yazıyı hazırlarken, Sn.Fatih Altaylı'nın genel başkanımızla yaptığı röportajı henüz okumamıştım. Dün okuyunca örgüt toplantılarımızda söylediğim bir söz aklıma geldi. "Bizi birbirimize düşürenlerin ekmeğine yağ sürmediğimiz sürece bizi kimse yenemez"...evet bütünlüğümüzün bozulmasına müsade etmediğimiz için 2024 seçimlerini kazanarak birinci parti olduk. 2028'de veya daha erken olacak seçimleri de biz kazanacağız. Ancak birliğimizi bozmaya can atanların oyunlarına gelirsek ülkemize yazık olur.
Son günlerde partimize yönelik dozunu aşmış eleştiriler, karalamalar, yorumlar çoğalmaya başladı. Bu tartışmalara,
eski ve şu anki genel büaşkanlarıımız ve bazı yöneticilerimiz de katılınca dozunu aşmış eleştiriler gündemimizi daha fazla işgal etmeye başladı.
Partimizi güçsüz hale getirmeyi hedefleyenler bizleri konuşturarak CHP içinde liderlik yarışı başlatılmış gibi bir algı yaratmak istiyorlar. Ne acıdır ki, daha kongrelerin başlatılmasına bir yıl süre olmasına rağmen Sn.Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlığımıza aday olabileceği, kendi sözleriyle yansıtıldı. Hepimizin takip ettiği gibi, bir önceki Genel Başkanımız; Sn.Özgür Özel'in CB'nı ile görüşmesini de "Sn.Erdoğan'la görüşülmez, mücadele edilir" sözleriyle eleştirmişti. Bu eleştiri önemli ama bu görüşmelerin sonu ülkeyi bir an önce seçime götürmeye dönüşmesi durumunda haklılığı kalmaz. Ama sonu Yenikapı Mitingine katılma gibi bir karara dönüşürse haklı bir eleştiri olur.
Birkaç gün önce kendini yere göğe sığdıramayan Yılmaz Özdil eski alışkanlığıyla kaba saba laflar etti. Ona cevaplar yağmur gibi aktı. Bu Beyefendi Pazartesi bombardımana başlayacakmış. Sonra biz dururmuyuz. Bizde cevap vereceğiz. Peki bu kısır döngüye girerek birşey kazanacakmıyız? Tabiiki, hayır! Sadece dikkate alınmaması gereken birini dikkate alarak, yüzümüzü gözümüzü tırmalatmış olacağız.
Başka bir polemik Sn Fatih Altay'lı tarafından başlatıldı. Aşağıda tam metni var. Sayın Genel Başkanımız 2023 seçimlerine ilişkin değerlindirmeler yapmış. Üzülerek belirtmeliyim ki, 2023 seçimlerinin değerlendirilmesine ilişkin zamanında hiçbir çaba gösterilemezken, bu tartışmanın başlatılmasının kime yarar getireceğini hâlâ anlamış değilim. "Eğer adayımız Sn.M.Yavaş ya da Sn.E.İmamoğlu olsaydı CB'lığı seçimini kaybetmezdik" diyor Sayın Özel. Sn. Genel Başkanım, bu ifadeniz daha şimdiden örgütleri ikileme sokmuş durumdadır. Şu an birinci görevimiz bu mu? Neden öncelikle Tüzük Kurultay'ını ve bu Kurultay'da hangi değişiklikleri gerçekleştirmeyi hedeflediğimizi kamuoyuna açıklamıyoruz?
Sosyal Demokratlar örgüt iradesine önem veren partilerdir. Hatta günümüzde genel başkanları, CB'nı veya Büyükşehir Belediye Başkanı adayları tüm üyeler ve üye olmayan ama partinin adaylarının belirlenmesinde söz sahibi olmak isteyen seçmenlerce belirleniyor. Daha tüzükte yapacağımız değişiklikler belli değilken, adaylarımızı belirleme yöntemleri bilinmezken, adayımız şu isim ya da bu isim olacak gibi açıklamanızın kime ne faydası var Sn.Özgür Özel.? Doğrusu anlamaktan zorluk çekiyorum.
Sn. Genel Başkanım, gündemi başkaları değil biz belirleyelim. Mitinglerle yolumuza devam edelim. Ne güzel mitingler yaptık. 30 Haziran'da Gebze'de İşçi Mitingini ilan ettiniz. AKP seçimlerden hemen sonra paniğe kapılmıştı, mitinglerle birlikte iyice panikte. İktidar olmamızın yolu:
● Öncelikle kendi eksiklerimizi süratle gidermek. Politikalarımızı kamuoyuna ulaştırmak için hazırlıkları yapmak.
● Parti içi reformları yani; üyelik reformunu, yönetimsel ve aday belirleme gibi reformlarını 9 Eylül'de tamamlamak.
● İktidarın yüzünü teşhir etmek için toplumsal muhalefetin öncüsü olmaya devam etmek.
● Yeri gelmişken belirtmek isterim. 30 Haziran Mitingi güçlü olmalı. Başta Gebze, Kocaeli ve İstanbul İl başkanlıklarımıza tarihi görev düşüyor. Yüzbinlerle ses vermeliyiz Gebze Meydanında!
CHP’nin adayı ya İmamoğlu ya Yavaş
Bu yazı 86 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum