içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

DANIŞMA KURULU YEREL SEÇİMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GEZİ'NİN 11.YILDÖNÜMÜ!
DANIŞMA KURULU YEREL SEÇİMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GEZİ'NİN 11.YILDÖNÜMÜ!
Son 24 saatin özeti. Önce İstanbul CHP'nin Danışma Kurulu sonra TÜSES, SODEV ve FES'in düzenlediği panel ve hemen akabinden GEZİ DİRENİŞİNİN 11'inci yıldönümü.
Dün Taksim'e varınca kendimi başka ülkenin insanı zannettim. Taksim adeta fethedilmiş. Ben diyeyim 10 bin, siz deyin 20 bin....her sokak başı kapalı. Taksim meydanı polis çemberi.Metrolar, Otobüsler Taksim'e ya giremiyor ya da durmuyorlar.
Ülkemiz çok kadersiz bir ülke. Hak arayanlara geçit yok.Ya öldürülür ya tutuklanır ya da kımıldayamaz hale getirilir. Acıdım ülkemizin haline. Zavallı turistler bir o sokağa, bir bu sokağa koşuşturup duruyor. Ya da bulunduğu otelden hapisler. Panelden sonra zar zor Makine Mühendisleri Odasının bulunduğu sokağına gidebildik. Bin kişi varız yokuz, sokağın çıkışı beton etten duvarla kapatıldı. O kadar kararlılar ki, biraz zorlasak gazdan boğacaklar bizi.
Niyetlerine fırsat verilmemesi için konuşmalardan sonra dağıldık ancak öfkemiz katlanarak büyüdü. Nasıl devlet aygıtı ve emrindekiler bu kadar düşmanlaştırılır? Aynı ülkenin insanlarıyız, necburmuyuz iktidar gibi düşünmeye? 11 yıl önce katledilen insanları anmak niye yasak? Neden 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş, 26 yaşındaki Ethem Sarısülük, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 22 yaşındaki Ahmet Atakan, 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik, 15 yaşındaki Berkin Elvan, 22 yaşındaki Abdullah Cömert ve 18 yaşındaki Medeni Yıldırım acımasızca öldürüldü?
Neden Osman Kavala, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman hala tutsak?
Ey Amerika, Ey Avrupa diye nara atanlara sesleniyorum! Bu gençler katledilirken vicdanlarınız hiç mi sızlamadı? Siz bıraksanız da, bırakmasanızda biz ölenlerin anısına hep Taksim'de olacağız. Katledilen gençlerimizi hep anacağız.
Bu yazı 4656 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum