içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

NE VATANDAŞ NE DE MUHALEFET DURDURMAK NİYETİNDE!
Dün İstanbul için biraz sosyal medyayı izledim. Yazılan yazıları, söylenenleri irdeledim, dinledim. Sonra milli eğitim için hazırlanan eğitim programına, tasarruf yasasına, millet bahçesi adı altında Atatürk Havalimanında yapılanlanlara baktım adeta ürktüm.
"Milli Eğitim Programı" tam 17 kez değişmiş, 18'incisi yolda. 2022'den bu yana 9 bakan değişmiş. Son gelen bakanın ilk mesajlarından biri: "Keşke şeriatçı olsaydım". 204 üniversitemiz Dünya'da ilk 400'ün içinde yok. Eğitime ayrılan kaynak %22.34'den %11.57 düşmüş. Akademik özgürlükten 175 ülke arasından 170'inciyiz. Her üç gencimizden biri işsiz. ÇEDES diye bir program uygulanıyor artık tarikat evlerine gerek yok her okul bir tarikat evi olmuş durumda.
Sözüm ona tasarruf tedbirleri yasası çıkardılar. Amaçları tasaruftan daha çok muhalefetin yönettiği belediyeleri boğmak. Saraylar, uçaklar, koruma orduları duruyor. Makam arabaları Avrupa'daki makam araçlarının toplamından fazla. Tam tamına 125.000. Hatırlayalım! 2023'te ilk gösteri, lojman gösterisiydi. Meclis lojmanları boşaltıldı. Yerleri peşkeş çekildi. Ama hala 250.000 adet lojmanımız var. İtibardan tasarruf olmuyor ama emekliye, çalışana oluyor. İstanbul'a havaalanı, köprü, Osmangazi, Çanakkale köprüleri, Şehir hastaneleriyle yap işlet soy pardon KÖİ sistemiyle bütçeyi boşalt, yandaşa akıt işleyişiyle Türkiye'yi bitirdiler.
Yine hatırlarsınız! Murat Kurum Atatürk havaalanı için bir proje açıklamıştı. Yeşilköy Millet Bahçesi. İçinde 18.000 kişilik cami, 44.000 m2'lik külliye, girişte 15 m yüksekliğinde dua odası. Hatırladığım kadarıyla 60.000 kişilik Çamlıca ayrıca Taksim, Levent, Ataşehir gibi devasa büyüklükte camiler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.
Bir Diyanet Başkanlığı düşünün 211.000 personeli var, 90.000 camiye sahip, 91 milyar bütçesi var. Personel sayısı 11 ilden büyük. Sadece 2024 bütçesi bir önceki yıla göre %150 artarak 36 milyardan 91 milyara çıkmış.
Şimdi bu rakamlara bakın! Türkiye nereye gidiyor, siz karar verin. Alevi bir ailenin çocuğuyum. Aleviler inançlarını cem evlerinde yaparlar. Kimi hesaplara göre 12 milyon kimi hesaplara göre 14 milyon aleviden vergi alınıyor ancak bir kez dahi gitmediği camilerin yapılma bedeli, toplanan o vergilerden karşılanıyor. Bu vicdanimidir, insanimidir, yurttaşlıkmıdır? Benim paramı, onayım alınmadan istediğin gibi ve istediğin yere harcıyorsun.
İşte bu nedenle "ne vatandaş ne de muhafelet durdurmak niyetinde" diye başlık attım. Başarının yarısı adım atmaksa adım atmanın yarısıda cesaretle meydan okumaktır. Bu iktidar erken bir seçimle gönderilemezse sonraki çeyrek yılı bunlarla yaşamayı göze alalım.
Haydi, hepimize kolay gelsin!
Bu yazı 3069 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum