içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ORMANLARIMIZLA BİRLİKTE YANIYORUZ!
Günlerdir çok sayıda ilimizde orman yangınlarıyla boğuşuyoruz. İzmir adeta yangınla kuşatılmış durumda. Bayraklı, Menderes, Urla. Karşıyaka, Tire, Bayındır.
İzmir ile eş zamanlı hatta önce Manisa, Aydın, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük yanmakta.
İktidar ise adeta bizimle dalga geçer gibi şu kadar insanla, ekipmanla, uçakla şu kadar yangın söndürdük, canla başla söndürmeye çalışıyoruz diyorlar. Halk arasında bir deyim vardır "Bayram geçtikten sonra kınayı ebenin ayaklarına yak"
Kuraklık olacağını Mısırdaki sağır sultan biliyor. En çok etkilenecek ülkenin Türkiye olacağını tüm bilim insanlarımız, meslek odalarımız adeta haykırdılar ama sen iktidar olarak tedbirini alma Azarbeycan'da uçak iste ya da onlar göndersin. İHA'lar, SİHA'lar için zibil gibi para harca ama yangınlarda biçare kal!
Umurunda mı, ormanlar yandıkça susuz kalacağız, yağmura hasret olacağız, hayvanlar cayır cayır ormanla birlikte yanacak ve belkide sen yanan orman alanında neresi otel olur diye iç geçiriyorsundur. Bunu işkembe-i kübradan yazmıyorum yaşanan onlarca örnekten kaynaklı yazıyorum.
Sevgili Muhalefet; geçmiş olsun sözleriyle giden ormanları, canları geri getiremiyoruz. "Biraz sallayın şu aymazlıkları. 1050 odalı saray, 8 uçak, bir orduya yetecek koruma katarı,1 yazlık saray, 1 yaylalık saray, İstanbul'daki tüm kasır ve sarayların zevk sefası" yeter deyin. Türkiye'nin ihtiyacı 10 tane savaş uçağıysa 2 sini almayın yerine yangın uçakları alın" deyin. Birşeyler deyin. Orman Bakanına tepki verin "niye yeterli sayıda söndürme uçakları almadınız" diye. TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırın. Birşeyler yapın artık. Yoksa tıpkı ormanlarımız ve içindeki canlar gibi kül olacağız!
Bu yazı 1827 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum